Az én kedvencem

Hogy kinek mi tetszik, az természetesen roppant szubjektív dolog. Sokfélék vagyunk, sokféle dolgot találhatunk szépnek. Van, aki csodálatosnak látja a hóesést, más mogorván elfordul az ablaktól, mert ő már a nyarat várja. Van, aki ujjong az első meleg tavaszi naptól, más a síszezont siratja. Az is nagyon különböző lehet, hogy kinek melyik ékszer lesz a kedvence. 

Nekem több szempont szerint is ugyanaz a kedvenc ékszerem: készíteni és viselni is legjobban a steampunk ékszereket szeretem. Van valami ebben a stílusban, ami magával ragad, ami behúzott engem már az első pillantásra. Pedig ruhában azért jóval merészebb, mint amit én megengedek magamnak, hiszen a steampunk öltözék szinte elengedhetetlen kelléke a fűző, lehetőleg láncokkal, fogaskerekekkel, bohókás részletekkel. Egyszerre bolondos, kihívó és ultranőies (képek innen és innen). 

A steampunk stílus az én lázadó lelkemnek maga a csoda. Annyira tetszenek az ilyen ruhák, kalapok és cipők, hogy még a mesékben is az ilyen stílusú szereplőket kedvelem leginkább. Így lehet, hogy nekem nem Csingiling a legtündéribb tündér, hanem Zarina, a kalóztündér. Hát nem őrületesen csini? :) Komolyan mondom, mikor megnéztük a lányommal ezt a mesét, mindjárt pályát akartam módosítani, azonnal kalóztündérnek álltam volna szívem szerint! :) 

Mivel hirtelen nem volt lehetőségem rá, hogy rajzfilm-figurává alakuljak, beértem azzal, hogy az ékszereken és egyéb dísztárgyakon jelenítem meg a steampunk stílust - magam és más vagány hölgyek nagy örömére! Igen, kicsit talán bevállalósnak kell lenni hozzá, kicsit akarni kell különbözni a tömegtől, de ha ilyen ember vagy, akkor mindenképpen javaslom kipróbálásra! 

Van olyan kedves ismerősöm, aki nő létére kamionsofőr, szóval nem kérdés, hogy belevaló csaj-e! Neki is nagyon tetszett a stílus, de nem szereti azt a fekete-barna-fémes világot, ami jellemzője ennek a stílusnak. Annyi baj legyen, csináltam neki olyat, amit ő szeretett volna: jeges hidegkék árnyalatokkal operáló steampunk medált. Tényleg bármi megvalósítható, amire csak igény van. Így fest a jégkék steampunk, mellette pedig azt a szettet láthatjátok, amit magamnak csináltam még 2018 tavaszán: 

És akkor még nem is beszéltünk a dísztárgyakról, amiknél a romantikus steampunk stílus is megjelenik. Erről majd egy külön bejegyzésben fogok írni. Ti szeretitek egyébként ezt a stílust?