Rejtélyes, sötét erdő

Hosszú hetek óta készültem a karácsonyi vásárra, sorra születtek a fülbevalók, nyakláncok, táskaakasztók, és a végén már úgy éreztem, hogy be vagyok zárva, korlátok közé vagyok szorítva, hogy minden ötletemet ilyen pici felületen kell megvalósítanom. Így aztán a vásár elmúltával azt éreztem, hogy ki kell törnöm a megszabott keretek közül, el kell szabadulnom kicsit, mert valami már megszületett bennem, aminek teret kell engednem. 

Korábban már próbálkoztam ilyesmivel, és emlékeztem, mennyire élveztem azt a munkát, így most is belevágtam: füzetborítót készítettem. Kemény fedeles füzet kell hozzá, én most egy spirálfüzetet választottam, ami nem volt nagy (11x15cm), de nem is volt ezzel baj, hiszen a füzetborítókat maximum A5-ös méretben készítem, annál nagyobbnál ugyanis már fennállna a veszélye annak, hogy túl sérülékeny lenne. 

Leültem egyik este, és nekiláttam. Másfél napig csak ezzel foglalkoztam, de ha megnézitek a részleteket, látjátok majd, hogy milyen sok apró részletből áll össze az egész kép. Egészben így fest a füzet: 

Három üveglencsét is beleépítettem, alájuk pedig foszforeszkáló polimer agyagot tettem, amit kis mennyiségben nagyon szeretek használni, mert ha kihunynak a fények, olyan sejtelmesen, rejtelmesen világítanak, hogy csuda! Valahogy olyan misztikus lesz tőle az összkép. 

Amikor minden kis apróság rákerült már, amit szerettem volna, jött még egy lépés: ezüstporral kissé sejtelmesebbé tenni az egészet. Ez a munkafolyamat az egyik kedvencem, mert valósággal életre kelnek tőle az alkotások. Nagyon szeretem mindig, mikor elérem ezt a pontot, izgalmas lehetőség bizonyos részleteket kiemelni, másokat összemosni kicsit a környezetével... tényleg nagyon jó csinálni! 

Talán azt szeretem legjobban a füzetborítókban, hogy mindenkinek más kérése van, de mindig maradhatok az egyéni elképzeléseimnél, alkothatok a saját stílusomban, még ha a motívumokat előre meg is beszéljük. Ez a fenti füzet nem megrendelésre készült, hanem örömből, megtalálod a webshopban, ha szeretnéd megvásárolni esetleg. De ha csak hasonló stílusút keresel, akkor is érdemes felvenned velem a kapcsolatot, mert az egyedi ötleteknek mindig nagyon örülök. Keress bátran, kattints ide! :)